Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse 4000

Uživatelé notebooků by určitě při delší práci vyměnili polohovací zařízení notebooku za klasickou myš. A zároveň jim vadí všude se pletoucí kabel myši. Dostalo se mi do rukou řešení tohoto problému. Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse 4000. Jak jsem již naznačil je to bezdrátová myš určená primárně pro uživatele notebooků.
Myš je poněkud menších rozměrů oproti klasickým z důvodu snadnějšího přenášení. Ale zároveň to znamená menší pohodlí pro uživatele, kteří mají větší ruce. Ale je to spíše o zvyku. Barva je klasická černo-stříbrná kombinace, černé jsou boky a pruh táhnoucí se středem hřbetu kolem kolečka. Červené je kolečko a levé postraní tlačítko, ke kterému se ještě dostanu.
Z názvu jste jistě pochopili, že se jedná o optickou myš, nápis na obalu hlásá rozlišení 1000 dpi, čemuž věřím. Myš je velice přesná a “uthnout” ji je těžké, ale na hraní her rozhodně určena není. Kromě standartních tlačítek myši má myš jedno funkční tlačítko na levém boku, které je programovatelné. A, co považuji za zajímavé je naklánění kolečka do stran jako další tlačítka, nicméne se mi to zdá nepraktické a nešikovné, tedy aspoň pro moje dlouhé prsty a velkou ruku, mačká se mi to velmi nepohodlně. Na levé tlačítko je standartně nastavená funkce jakési lupy, místo kurzoru se objeví obdélníček, fungující jako opravdová lupa. Nicméně nic vám nebrání nastavit si tam jinou funkci.
Přijímač je velikosti flash disku a je určen pro rozhraní USB. Návod udává maximální dosah, přijímače 1 m, nicméně jsem vyzkoušel, že i na 1,5 m myš funguje. Ve vzdálenosti 2 m už nelze s myčí pracovat, kurzor se “seká.” Myslím si, že 1 m je dostatečná vzdálenost pro rozumnou práci. Myš je napájena jednou AA baterií, která už je připravena v balení. Stav kapacity baterie se zobrazuje v ovládacím softwaru. Přijímač je velice chytře vložen zespoda myšky, kde je pro něj určené místo. Vložením přijímače se myš vypíná, po skončení práce.
Celkově se mi myš velmi líbí, pro uživatele notebooků je to určitě nutnost, bez které se nedá téměř delší dobu pracovat. Přesnost myši je na vysoké úrovni. Jen mi schází více programovatelných tlačítek, která by byla dostupnější. Koupi rozhodně doporučuji.
mys1
mys2
mys3

One thought on “Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse 4000

  1. mám taky myš od microsoftu (Bluetooth Notebook mouse 5000), ale laserovou a komunikující technologí bluetooth 😉 byla sice dražší, ale jsem s ní moc spokojený

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *